Politikere, sagsbehandlere, erhvervsledere, erhvervsorganisationer og samarbejdspartnere i erhvervsskoler mødtes i sidste uge til konference hos Kirkens Korshær Aarhus om Inspiratoriet – det fælles løft, med henblik på at præsentere og dele vores gode erfaringer fra vores arbejde med udsatte unge.

Projektets mål er at motivere, og støtte udsatte unge til at tage en ungdomsuddannelse, eller at støtte udfaldstruede ungdomsuddannelseselever så de bliver i uddannelse.

Projektleder Ole Vagn Christiansen bød velkommen til et engageret publikum. Han fortalte at Inspiratoriet har været undervejs siden 2019, hvor Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bevilligede det uddannelsesrettede projekt en budgetramme på i alt 12,8 mio. kr. til arbejdet i Aarhus og Aalborg, og nærmer sig nu ved årsskiftet sin afslutning. 

I 2021 modtog Kirkens Korshær en tillægsbevilling på 2,7 mio. og en forlængelse af projektet frem til 31.12.22, hvor Inspiratoriet afsluttes.

Aalborg Kommune har som konsekvens af projektets succes besluttet at forlænge samarbejdet med Kirkens Korshær med yderligere 3 år, primært finansieret af Det Obelske Familiefond. I Aarhus ønsker vi ligeledes at kunne finde en tilsvarende finansiering og opbakning til at forankre projektets arbejde med byens udsatte unge.

En stor tak til alle fremmødte, og alle der undervejs har støttet og medvirket i projektet. Desuden en stor tak til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Socialfond.

Og ikke mindst en kærlig hilsen til alle de fantastiske unge mennesker, der har fået en omsorgsfuld, respektfuld og nærværende støtte, og bare er vokset og vokset og vokset.

Seneste nyt: